2013. szeptember 11., szerda

Örökség III. - Láthatóvá tenni a láthatatlant

Meglátni a lehetőséget vesztettnek hitt helyzetekben, meglátni a szépet olyan dolgokban amiket más haszontalannak hisz, lehajolni látszólag értéktelen dolgokért, teremteni belőlük valami szépet, hasznosat, tartalmasat. Érezni az alkotás örömét. Merni elképzelni, tudni megtervezni, bírni erővel és befejezni. 

Beleadni magunkból amit adni lehet, kreativitást, türelmet és hitet. 

Nem csüggedni, nem abbahagyni, akkor sem ha rájövünk hogy valamit elvétettünk. Visszafejteni ami begubancolódott, vigyázva vagy épp ellenkezőleg, eltépni, ha kell. Rászánni időt, energiát, figyelmet a projektre amit megálmodtunk és amiben hiszünk és kitartani munkánkban akkor is amikor nem lehetünk benne biztosak hogy létezik-e rajtunk kívül bárki ember fia, aki felfogja, aki megérti, aki értékeli igyekezetünket. 

Csak csinálni amit jónak gondolunk. Nem elismerésért, nem haszonért. Azért hogy láthatatlan értékeinket láthatóvá és elérhetővé tegyük. Ez az anyai örökségem.

A képeken olyan takarókat láthattok, amiket anyukám horgolt, újrahasznosított fonalakból. 

Használtruha üzletekből szerzett kötött pulóvereket,  felfejtette őket, majd négyzeteket horgolt belőlük, amikből végül takarókat készített.

Ezek a takarók számomra csodás kincsek, mert az ő belső értékeit emelik át a mentális síkból az anyagi valóságba.

Exupéry tévedett amikor azt állította: "ami igazán lényeges az a szemnek láthatatlan". Szerintem igenis látható, csak meg kell érnünk rá, hogy megértsük amit látunk. Remélem anyukám még sokat, sokfélét és sokáig fog alkotni. :)

Horgolni ugyan nem tanultam meg tőle, de megtanultam valami mást, ami sokkal fontosabb. Erős akaratot arra hogy értéket teremtsek. Ez a legnagyobb dolog amit egy gyerek útravalóul kaphat. Szerencsés vagyok.







3 megjegyzés:

  1. Csodásak ezek a takarók! Mennyi munkát rejtenek, ami a szemnek láthatatlan! Olyan szépen összekombinálta a színeket!
    Nagyon jó örökséget kaptál! A horgolást megtanulni még nem késő, még jól jöhet valamikor.
    Anyukádnak pedig még sok-sok ilyen szép alkotásban legyen része hosszú éveken át erőben és egészségben!

    VálaszTörlés